Як успішно здати ЗНО з англійської мови? (Погляд випускниці Васильєвої Євгенії) - English Voyage


engeniaЄвгенія закінчила англо-математичний клас гімназії 136 у місті Києві в 2012 році. Медалісткою Женя не була  – середній бал її атестату був 188 балів (166 балів з ЗНО з англійської мови). Вчителем англійської мови в гімназії дівчина була дуже задоволена, можливо тому з англійської мови вона мала 11 балів.

Інші статті про ЗНО:

No posts could be found that matched the specified criteria.

Зараз Женя студентка І курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Мені імпонує Женя своєю інтелігентністю, начитаністю і чудовим вихованням. Отож, що думає Женя про ЗНО з англійської мови?

— Женя, у тебе високий бал з англійської. Як ти почуваєш себе серед іноземців, які розмовляють англійською, за 10-бальною шкалою?

— Якщо нічого не треба говорити, то на 8 балів. Якщо треба їм щось відповідати, то на 6 — 7. Але порівняно з іншими учнями, я відчуваю себе впевнено.

— А чому не на 10?)) Чому мало випускників спроможні вільно спілкуватися англійською без підготовки з репетиторами?

— Як на мене, шкільна програма досить насичена, тому важко приділяти якомусь одному предмету більшість часу – учні вимушені його розподіляти між усіма предметами. Але ГОЛОВНЕ, звичайно, – відсутність практики.

— Як це виправити?

— По-перше, проводити урок англійською мовою! Ми, наприклад, виконували вправи англійські, а урок вчитель вела українською.

— По-друге, піти на курси – я не знаю, як можна вивчити англійську в школі без репетитора. У нас в групі було 10 учнів і більшість з них вільно розмовляли,бо ходили на курси, деякі були навіть звільнені від ДПА (державної підсумкової атестації). Тому мені серед них було важко.

— Високий бал з ЗНО відповідає високому рівню знань  учня?

— Ні! Зовсім ні! Як на мене, ЗНО – не показник рівня знань учня. У мене багато знайомих, які просто вгадали правильні відповіді! І непогано вгадали – на 195 балів! Вчителі нам казали, що будуть металошукачі, але я їх не бачила. І учні списували. (прим. для випускників — це суб’єктивний погляд лише однієї випускниці))

— Які завдання екзамену  найскладніші?

— Особисто для мене, письмові — на них потрібно було багато часу, хоча все було детально розписано у завданні. Інша справа — тести, де ти можеш вибрати відповіді, вгадати. З іншого боку, ті завдання, які більшість моїх друзів виконали неправильно, я зробила правильно! Також, у мене були помилки у завданнях на час.

— Як краще готуватися до ЗНО з англійської мови?

— Якщо чесно, то я спеціально не готувалася до іспиту, я не вчила конкретно якісь теми за спеціальними підручниками. Завжди думаєш, що буде важко. Але важко не було. Нас дуже лякали, але коли я побачила ці тести, то я зробила їх на раз-два. Треба просто орієнтуватися у завданнях, знати структуру тесту.

— Женю, а чи можна здати ЗНО з англійської з високим балом без підготовки репетитора?

— У мене був репетитор ще у 9 класі. І ось на цій базі знань я і виїхала. Тобто нічого нового за 10-11 класи я не взяла зі школи. Просто займалася сама.

— Що б ти змінила у проведенні ЗНО з англійської?

— По-перше, організацію. Були обурені ті учні, які складали іспит у першу сесію. Бо кажуть, що питання другої сесії, яку проводили наступного дня, були аналогічними і випускникам ніби було легше – вони могли використати цей один день і підготуватися краще, дізнавшись завдання від своїх друзів.

По-друге, — шкала оцінювання. Всі були незадоволені тим, як їх оцінювали. Ніби ти зробив багато завдань і небагато помилок, скажімо 5, а в тебе уже 185 балів! (2 помилки – 195 балів). У той час як в інших предметах 5 помилок – це 197 балів. У нас склалося враження, що англійську не знали взагалі як оцінювати, ніби вирішили в останній момент. Результати з англійської у мене найгірші, і не тільки в мене.

— Зараз середина навчального року, закінчився перший семестр. Є ще час на підготовку до іспиту. Що ти порадиш випускникам 2013 стосовно здачі ЗНО з англійської мови?

— Треба попрацювати над читанням. Раджу поповнювати свій словниковий запас щодня. Тому що словником користуватися не можна, а слів, яких так просто не зрозумієш, багато, і, навіть, із контексту не зрозумієш.

А вчителям я б порадила не лякати своїх учнів. Нас цілий рік лякали, а це так пригнічує! І коли ми йшли на іспит, то руки-ноги трусилися! Але побачивши ці тести, трохи заспокоїлися – навіщо було так нас лякати, коли все насправді так просто. Не варто так було переживати!

І через такий психологічний тиск багато учнів просто помилялися при переносі відповідей на екзаменаційний бланк – приходили додому і з’ясовувалося, що вони просто неправильно перенесли свої відповіді. Отож, будьте максимально уважні.

Женю, дякую тобі за бесіду! Насправді, ти все так просто і зрозуміло описала! Я бажаю тобі успіхів у навчанні і психологічного комфорту на будь-яких тестах і випробовуваннях твого життя! Щасти!

Підготуватися до ЗНО по Скайпу

Як успішно здати ЗНО з англійської мови? (Погляд випускниці Васильєвої Євгенії)

5 thoughts on “Як успішно здати ЗНО з англійської мови? (Погляд випускниці Васильєвої Євгенії)

  • 20.01.2013 на 22:17
    Постоянная ссылка

    Доброго вечора! Мене звати Зоряна. Мені 18 років. Минулого року я закінчила гімназію в своєму місті, з золотою медаллю. зараз навчаюся в Харківському Національному Аграрному Університеті імені В.В. Докучаєва на факультеті менеджмент та економіка.
    Я складала ЗНО з англійської, української мов, математики та історії. до математики я не готувалася зовсім, але як бачите, зараз я студента економічної спеціальності. На жаль, мені не вистачило балів для того, щоб вступити на бюджет, але на контракт я пройшла.
    щодо ЗНО з англійської можу сказати, що воно було неважке, але дуже заплутане. А для студента, який не знає мови, реально вгадати відповіді. Я склала ЗНО з англійської мови на 180 балів. хоча готувалася до нього 2 роки: відвідувала курси, їздила за кордон. За письмову частину я отримала 19 балів з 20.. Але тести завалила.. і в мене питання, як можна оцінити знання мови абітурієнта за тестом? Я завжди думала, що знати мову — це володіти нею. Я ж не могла списати твір. Хоча, можливі і такі випадки, розповідали мої одногрупники.
    Коли я почала перевіряти завдання, бачила, що до одного питання підходить декілька відповідей..неоднозначно. І це дуже збиває студента. Я вважаю, що треба робити тест не на логіку, а на знання мови.
    Ще хочу сказати, звичайно, в школі не дають такої високої бази, щоб школяр знав бездоганно мову або, хоча б просто вмів висловити свою думку! Це я знаю на прикладі своєї школи і себе самої!

    Ответить
  • 20.01.2013 на 23:36
    Постоянная ссылка

    Я погоджуюся з Женею щодо оцінювання ЗНО. На мою думку завдань з англійської дуже мало і ймовірність набрати бажаний результат є дуже низькою навіть за невеликої кількості помилок. Дуже часто діти, які володіють англійсько мають низькі результати. Це пов’язано з тим, що сам тест не є на знання англійської, а на логіку й на удачу. Іноді до одного завдання можуть підходити дві відповіді. На мою думку потрібно змінити завдання.
    В школі, як на мене, вчителі не приділяють належної уваги лексиці, хоча вона є також не менш важливою за граматику. Взагалі англійською повинні володіти всі, бо її знають більшість людей в світі. Для цього дітей змалечку потрібно навчати іноземної мови. Потрібно читати англійські книжки, дивитися фільми на англійській, кожен день поповнювати свій словниковий запас. Це потребує чимало зусиль!!!

    Ответить
  • 20.01.2013 на 23:43
    Постоянная ссылка

    А як на мене ЗНО з англійської зовсім не важке. Я готувалася лише рік і здала на 190. Потрібно проходити тести за минулі роки. Завдання схожі. А для вдалого написання англійської головне — не хвилюватися.

    Ответить
  • 07.04.2014 на 12:57
    Постоянная ссылка

    Як на мене, англійську треба вчити для себе, як каже новий міністр освіти (http://znoclub.com/angliyska-mova/338-sergij-kvit-bez-anglijskoji-movi-zaraz-nemae-niyakogo-universitetu-vishchoji-osviti-nauki.html), без неї нікуди. А до ЗНО з англійської готуватись: назубок знати структуру тесту, зробити чимало тестів, щоб знати, як конкретно тобі краще вирішувати ті чи інші види завдань. Наприклад, спочатку читати текст, а потім підбирати заголовки чи навпаки. А ще: точно без хвилювання, його позбутись можна тільки добре натренувавшись з тестами і «написавшись» творів.

    Ответить

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *